2007. október 16., kedd

2007. október 15.

Összejövetelünk elsősorban operatív célú és informális, nem közgyűlés jellegű volt. Többen betegség és más elfoglaltság miatt nem tudtak eljönni.
Elöljáróban az elmúlt időszak történéseiről tájékozódott a megjelent tagság. Van már adószámunk, bankszámla számunk, fejbélyegzőnk a szükséges adatokkal.
Az érdemi beszélgetés a tájékozódás után következett.
Több tagtársunk is nemtetszését fejezte ki a miatt, hogy a költségvetési támogatást már előre „lekötött”, sőt elköltött célra kellene fordítsa az Egyesület. Szóba került az is, hogy először még az iskolai vonalas táblát is az Egyesületünkkel szerette volna megvásároltatni a fenntartó. Akkor ez nem volt lehetséges (és számlánk sem volt még). Most a községben a virágtartókba ültetett árvácskákat – amik egy jelentős részben már kiültetésre is kerültek – kérte polgármesterünk az elnöktől és a gazdasági vezetőtől, hogy vásárolja meg az Egyesület, egy már előre meghatározott személytől. A hangsúlyos kérést tolmácsolta a tagság részére a két megszólított, de azok nem találtak meghallgatásra. Egyik képviselő tagunk vállalta, hogy a nemleges döntést a polgármester tudomására hozza a holnapi zárt ülésen.
Mivel a 20-i időpont sok tagunk számára – mivel munkanap – nem felel meg a virágok háromszögben való kiültetésére, inkább a 22-i, hétfői napon lesz annak megvalósítása.
Az Erzsébet - Katalin bálról is szó esett. Csili Tibi fog zenélni, egyedül. A vacsora sertéspörkölt lesz, a szokásoktól eltérően csipetkével, káposzta-salátával. Sütemény is lesz, a tagok mindenképpen hoznak. Szó volt még a tombolatárgyakról és az esetleges vidám beköszöntőről is. Sok ötlet merült fel, döntés később. Büfé lesz, a fűnyíró-vásárlás reális célkitűzés a bevételből. Gyógyulás támogatására egyelőre csak egy kisebb összeg jöhet szóba.

Nincsenek megjegyzések: